petek, 29. november 2013

Day 5

Torej težko pričakovani Petek je tu.
Jaka in Emilija sta odšla vsak na svoje podjetje opraviti zadolžene stvari,Simon pa je odšel na sestanek z mentorjem in pogovor z direktorjem fotografije njegovega podjetja

Sedaj pa smo si uzeli čas zase in se odpravljamo pogledati kakšen dober film

Simon,Emilija,Jaka

















četrtek, 28. november 2013

Četrti dan smo se že do dobro aklimatizirali. Vemo ure avtobusov, ampak to ni pomembno ker itak zamujajo in ko že pride je po vsej verjetnosti narobe avtobus. Za naše službe imamo pa vsak različen urnik. Jaz urnika nimam, Simon se dan prej za uro zmeni, Emilija pa ponavadi začne ob devetih. Na naših delovnih mestih je pa tako, da jaz trenutno ustvarjam logote za novo televizijsko postajo, in jih potem tudi animiram. Emilija je slikala in urejala spletno stran. Z Simonom smo pa skupaj odšli, ko je moral slikati notranjost telovadnice, ki jo je opremila firma, pri kateri dela.

Po našem delovniku, pa smo zi uzeli majhno potovanje po Valeti. Po izgledu in okusu hrane na Malti pa ne bo nobeno presenečenje, če se bomo usi zredili v teh treh tednih in bomo prišli domov debeli, a veseli.
Simon na svojem "Delovnem mestu"


sreda, 27. november 2013

dan 3

hey

tretji dan je bil za vsakega od nas precej zanimiv.Simon je odšel fotografirati picerijo The Oven kjer pečejo izvrstne malteške pice,Jaka se je ukvarjal z logotipi,Emilija pa je skrbela za nalaganje in objavljanje fotografij na splet

Še preden smo odsli vsak na svoje delo smo se poslovili od prof.Krumpaka ter mu izročili skromno darilo za ves trud ki ga je vlozil v to da nam je pomagal po svojih najbolsih močeh


Toliko za danes :)

Jaka,Emilija,Simon  
(poglej iz veleblagovnice v blizini Slieme)

torek, 26. november 2013

drugi dan

ojla.

pa je skoraj minil naš prvi delovni dan. po ''napornem'' dnevu ko smo se vsi trije zgubili vsak v svojem kraju, vsak opravlja svojo nalogo, ki so nam jih mentorji naložili ŽE prvi dan. torej začelo se je ko smo se vsi trije odpravili proti Valletti in se razšli vsak v svojo smer. Simon fotografira prostore, katere je podjetje kjer opravlja prakso designiralo in naredilo načrte zanj, Jaka ustvarja 2D in 3D animacijo, jaz pa slikam stanovanja in poslopja, ki se pol prodajajo na internetu, urejam slike ter jim vstavim vodni znak. moj delovni dan se je končal že prb. ob 12, zato sem se odločila da se iz Mside odpravim v Valletto in si malo bolj podrobno kot včeraj ogledam glavno mesto Malte.

cene na malti so skoraj enake kot pri nas, se pa najdejo kakšne izjeme. domačini so zelo prijazni, zmeraj se potrudijo, da ti pomagajo po najboljših močeh. ni se bilo težko navadit, da se vozimo po levi strani in ne po desni, pa tudi polnoleten si tukaj z 17 leti.

tako je minil naš prvi dan, jutri pa začenjamo s prvim resnim delovnim dnevom, ter se poslavljamo od prof. Krumpaka.

pozdravčki iz sončne Malte od Simona, Jaka in Emilije.

.. na otoku tam nekje, svet drugačne barve je, tam pozabiš čist na vse :)



 (kavarna v veleblagovnici, by Simon)
    

ponedeljek, 25. november 2013

Prihod na Malto in Dan 1

Hey

Torej Emilija,Jaka in moja malenkost smo se v nedeljo 24.11. iz glavne železniške postaje v Ljubljani odpravili do Italijanskega letališča Treviso od koder smo leteli proti Malti.
Prispeli smo proti večeru ter se nastanili v študentskem kompleksu ki je sestavlejn iz 3 delov.

Danes pa smo si z profesorjem Krumpakom na hitro ogledali glavno mesto Malte Valleto si uredili karte za prevoz ter odkrivali kakšne detajle o Malti

Proti popoldnevu pa smo odšli na sestanek podjetja Paragon Europe kjer so na podali še zadna navodila za zivlenje v stanovanju ter nasih mentorjih in podjetjih kjer bomo prakso opravljali.

Posneli smo tudi nekaj prvih fotografij Malte za hiter predogled kaj nas čaka v teh 3 tednih bivanja na Malti :)

Jaka,Emilija,Simon


(poslopja kjer stanujemo tudi mi)


(za nas glavni vir prevoza po Malti)

(zadovoljeni profesor ze hiti na avtobus)


(ena izmed malteških ulic)


nedelja, 24. november 2013

Jaka Čelhar

Sem Jaka Čelhar iz 3.C razreda Srednje medijske in grafične ole Ljubljana. Za tri dedne odhajam na Malto na prakso. Pričakujem veliko dobrih izkušenj ter novega znanja, ki ga bomdobil pri podjetju Evolution Media.

sobota, 23. november 2013

Emilija Vida

Živjo, sem Emilija Vida, dijakinja Srednje medijske in grafične šole Ljubljana kjer obiskujem 3. letnik. Ker zelo rada spoznavam nove kraje in ljudi sem se odločila, da se prijavim na prakso v tujini. Jutri odpotujem s Simonom in Jakom na lepše in toplejše, torej na Malto. Ker me slikanje, urejanje slik, grafično oblikovanje in urejanje videov zelo veseli, se ne morem učakat da končno odpotujemo. Upam, da bo to ena lepa izkušnja vsakega izmed nas ter, da se bomo vsi trije imeli več kot fajn. 
Lep pozdrav, Emilija

petek, 22. november 2013

Predstavitev Simon Pelko

Pozdrav,
Sem Simon Pelko dijak 3 letnika Srednje medijske in graficne sole lj
 Veselim se sodelovanja z podjetjem iz Malte in tako dobiti nove izkušnje

četrtek, 21. november 2013